اسید استیک

مشخصات اسید استیک

نام انگلیسی: Acetic acid

 

نام تجاری: اتانوئیک اسید

 

نام متداول: استیل اسید، اتلیک اسید، هیدروژن استات، متانوکربوکسیلیک اسید

 

فرمول شیمیایی: CH3COOH

 

64-19-7 : Cas Number

 

درجه خلوص :%99

 

نام های دیگر :  اسید اتانوئیک، اسید اتیلیک، اسیدمتان کربوکسیل، سرکه، اسیدسرکه (جوهر سرکه)

 

بسته بندی : تانکر 25 تن ، مخزن ، بشکه 220 لیتری

 

اسید استیک چیست؟

اسیداستیک که با نام اسید اتانوئیک و اسید متان کربوکسیلیک نیز شناخته شده است.اسیداستیک یک مایع بدون رنگ می باشد که دارای ویژگی های مشخصی همچون بوی تند و متفاوت و ترش می باشد.فرمول شیمیایی اسیداستیک C2H4O2 می باشد که این فرمول شیمیایی به معنای این است که اسیداستیک دارای دو اتم کربن، چهار اتم هیدروژن و دو اتم اکسیژن می باشد.اسیداستیک به دلیل کربنی که دارد جز ترکیب آلی یا ارگانیک می باشد. از آنجا که اسیداستیک حاوی یک گروه کربوکسیل است، به عنوان یک کربوکسیلیک اسید طبقه بندی می شود. 

 

کاربرد اسید استیک

شایع ترین موارد مصرف استیک اسید به عنوان یک حلال برای بسیاری از فرایندهای صنعتی:m/اسید استیک

 

برای ساخت رنگهای مختلف و عطر

ابریشم و الیاف مصنوعی، منسوجات

جوهر و رنگ

بطریهای نوشابه

پلاستیک و لاستیک

آفت کش

چسب چوب

برای آزمایش خون در آزمایشگاه بالینی

در صنعت فیلم

برای درمان عفونت گوش خارجی ناشی از رشد قارچ و باکتری 

به عنوان افزودنی مواد غذایی

علاوه بر استفاده از استیک اسید به عنوان نگهدارنده معمول مواد غذایی، از استیک اسید در داروسازی، تمیزکننده های خانگی، محصولات بهداشتی و طعم دهنده غذا استفاده می شود. دوز مصرفی اسیداستیک در داروها بر اساس وضعیت پزشکی شما و پاسخ به درمان مشخص می شود.

 

نکات ایمنی هنگام استفاده از اسید استیک:

 

ماده اسیداستیک به دلیل خاصیت خورنده ای که دارد،هنگام برخورد با پوست باعث سوزش پوست می شود و پوست را می سوزاند و باعث ایجاد تاول می شود. در صورت تماس با چشم می‌تواند آسیب‌های جدی به چشم وارد کند، تنفس بخار غلیظ آن باعث سوزش دهان، بینی و گلو می‌شود.

 

 

 

 

استیک اسید قطبی است یا ناقطبی است؟ اسیداستیک یک مایع یک حلال پروتون دار هیدروفیل مشابه اتانول و آب است.در نتیجه استیک اسید در آب با هر نسبتی حل می شود.

 

اسیداستیک با حلال های قطبی و همچنین غیر قطبی مانند کلروفرم و هگزان نیز قابل انحلال است. اسیداستیک با آلکان های بالاتر کاملا قابل مخلوط نیست و قابلیت انحلال پذیری آن با آلکان های طولانی تر هم کاهش می یابد.

 

 خاصیت حلال پذیری اسیداستیک، آن را به عنوان یک ماده حلال شیمیایی مفید در تولید دی متیل ترفتالات تبدیل می کند.

 

نماد متداول اسیداستیک AcOH به شکل است، Ac نماد شبه الکلی به نمایندگی از گروه های استیل C2H3O است.

 

در ساختار اسیداستیک جامد مولکول ها زنجیر هایی ایجاد می کنند و مولکول های مجزا توسط پیوندهای هیدروژن به هم متصل می شوند. مولکول های استیک اسید توسط پیوند هیدروژنی به هم پیوند شده و دیمر را ایجاد می کنند که این واکنش  همانطور که گفتیم در حالت جامد رخ می دهد.

 

در pH های فیزیولوژیکی اغلب اسیداستیک کاملا یونیزه می شود. گروه استیل که به طور رسمی از اسیداستیک گرفته می شود در حیات انسان نقش اساسی زیادی دارد. به این شکل که با اتصال به کوآنزیم های A در متابولیسم کربوهیدرات ها و چربی ها نقشی را ایفا می کند.

 

m/اسید استیک

 

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد محصولات با ما تماس بگیرید 

 

استیک اسید چند ظرفیتی است؟

 یک اسید به شکل تک ظرفیتی است و دلیل آن هم آزاد شدن یک پروتون اسیدی (+H) می باشد. به این دلیل اتانوییک اسید یک اسید مونوپروتیک و یا تک ظرفیتی محسوب می شود.

 

 

 

اسم های دیگر اسیداستیک

جوهر سرکه

 

با نام های جوهر سرکه، اتانوییک اسید وجوهر انگور، اسیداتیلیک، متان کربوکسیلیک اسید، هیدروژن استات، استیل اسید، اسید استیک گلاسیال و اسید سرکه نیز در بازار شناخته می شود.

 

 

 

مشخصات فیزیکی و شیمیایی و شکل ظاهری

 

مایعیست بی رنگ که دارای طعم تیزو بوی تندی مثل بوی سرکه می باشد. ولی اسیداستیک غلیظ خورنده است وهم می تواند به پوست  شما آسیب برساند.برای آشنایی با مشخصات نیتروژن و کربنات و آب اکسیژنه میتوانید از صفحه ی آنها دیدن کنید.

 

 چگونه تولید میشود

 

به دو روش طبیعی ومصنوعی تولید می شود. تولید اسیداستیک به روش معدنی اولین بار توسط شیمیدان آلمانی به نام هرمان کولب در سال 1847، انجام گرفت. لازم است بدانید مسیر بیولوژیکی تولید اسید استیک فقط حدود 10 درصد بوده است و به علت لزوم قوانین صنعت غذایی بر منشا بیولوژیکی این ماده می باشد.

 

روش های صنعتی تولید به روش های زیر می باشد:

 

اکسیداسیون استالدئید

 

کربونیلاسیون متانول

 

اکسیداسیون اتیلن

 

 

 

تولید به روش طبیعی

 

اتانوییک اسید  ازو به شکل طبیعی از فرآیند تخمیر تعدادی میوه ها و مواد غذایی فاسد شده به وجود می آید. از فرآیند تخمیر مواد غذایی که دارای نشاسته و قند هستند سرکه تولید می شود وهمچنین الکل ها از باکتری مخمر ماده سرکه تولید می شوند.

 

با وجود اکسیژن کافی، باکتری های استیک اسید می توانند از انواع مواد غذایی الکلی سرکه تولید کنند. خوراکی هایی که اغلب استفاده می شوند شامل سرو سیب، شراب و غلات تخمیر شده، مالت، برنج یا سیب زمینی می باشند.

 

باکتری های بی هوازی می توانند قندها را بدون ایجاد کردن اتانول به عنوان واسطه به طور مستقیم به استیک اسید تبدیل کنند. در حقیقت این باکتری ها می توانند استیک اسید با کارایی بیشتری نسبت به اکسید کننده های اتانول مانند استوباکتر تولید کنند.

 

 m/اسید استیک

 

جهت دریافت اطلاع بیشتر از قیمت ها برای خرید انواع محصولات با ما تماس بگیرید

 

کاربرد های آن

 

استیک اسید، یک ماده شیمیایی خیلی مهم است و به شکل استیک اسید صنعتی و استیک اسید خوراکی در بسیاری از کاربری های صنعتی، داروسازی، غذایی و مصارف خانگی مورد استفاده قرار می گیرد.

 

 

 

  صنعت پزشکی

 

یک کاربرد مهم استیک اسید در پزشکی است. یکی از خواص بسیارمهم استیک اسید بهداشتی، خاصیت ضدعفونی کنندگی آن است. اسید استیک یک ماده ضدعفونی کننده در برابر بعضی باکتری ‌ها است و در درمان عفونت گوش خارجی به دلیل رشد قارچ یا باکتری و دیگر عفونت ‌ها نیز می توان از آن استفاده کرد. اسید استیک بهداشتی همچنین خاصیت دارویی دارد و در غربالگری برای سرطان رحم استفاده می‌ شود. سازمان بهداشت جهانی استیک اسید را در فهرست داروهای  بسیار ضروری خود قرار داده است. این ماده در تولید ماده های استون، اتیل استات و آسپیرین نیزمصرف می شود.

 

استیک اسید  باکتری ها را میتواند از بین ببرد. این ماده می تواند فعالیت ترکیبات شیمیایی که باعث قرمزی، التهاب و تورم می شوند را تا حد چشمگیری هم کم کند.

 

از استیک اسید خوراکی به ویژه برای کنترل سرطان استفاده می شود. پزشکان از روش تزریق اسیداستیک به تومور مورد نظر برای درمان سرطان استفاده می کنند. با توجه به مطالعاتی که تا به امروز در مورد اثر استیک اسید خوراکی بر درمان سرطان انجام شده است، اتانوییک اسید میتواند باعث مرگ انتخابی سلول های سرطانی معده گردد و آسیبی به سلول های طبیعی در معده وارد نکند. سلول های سرطانی مزوتلیوم تحت تاثیر غلظت اسید استیک از خود واکنش قابل توجه ای نشان می دهند. به شکلی که بعداز 10 دقیقه تمام سلول های سرطانی از بین می برند.

 

 

 

 صنعت داروسازی

 

از صنایع مصرف کننده از ماده استیک اسید می توان به داروسازی اشاره کرد. در صنایع داروسازی وهمچنین  در تولید قطره های گوش می توان از استیک اسید استفاده کرد. قطره های شست و شو دهنده گوش و مجرای آن برای از بین بردن عفونت های داخلی مناسب هستند.

 

داروهایی که توسط استیک اسید خوراکی تولید می شوند اغلب حساسیتی برای بیمار ایجاد نمی کند. اما دربعضی افراد ممکن است به طور جزئی ایجاد حساسیت کنند. مثلا با اسیداستیک قطره گوش هم تولید می شود که استفاده از قطره گوش برای افرادی که پرده صماخ آن ها دچار پارگی شده است مضر است.

 

 

 

 کشاورزی

 

اسید استیک در صنعت کشاورزی برای از بین بردن علف‌ های هرز استفاده می‌ کنند. اسیداستیک در کشاورزی به صورت رقیق به عنوان افشانه برای از بین بردن قارچ های گیاهان مورد استفاده قرار میگیرد.

 

 

 

 زنبورداری

 

از اسید استیک  همدر زنبورداری به منظور استریل کردن وهمچنین ضد عفونی کردن شانه یا پوکه های عسل استفاده می شود. زنبورداران در اواخر پاییزو یا زمستان به منظور استریل کردن محل نوزادان و یا محصول کندوها در برابرعوامل بیماری زا مثل پروانه موم خوار، از اسید استیک استفاده می کنند.

 

 

 

 تولید چسب

 

پلی وینیل استات یک پلیمر وینیلی است که از پلیمریزاسیون مونومر وینیل استات به دست می آید. این ماده یک رزین مصنوعی به حساب می شود.این پلیمر از ترکیب استیلن و استیک اسید از طریق اکسیداسیون اتیلن به وجود می آید.

 

از پلی وینیل استات در بیشتر موارد به عنوان چسب چوب، چسب سفیدو چسب نجاری، چسب کاغذ، چسب المر، چسب قوی برای اتصالات استفاده می شود. در پوشش های کاغذی و رنگ و دیگر پوشش های صنعتی و همچنین الیاف شیشه ای، محصولات بهداشتی مانند دستمال کاغذی، به عنوان تقویت کننده برای سنگ ساختمان متخلخل به خصوص ماسه سنگ، صنایع مبلمان و نجاری مصرف می شود.

 

 

 

صنایع نساجی

 

پنبه وهمچنین منسوجات پنبه‌ ای اگر طولانی مدت در برابر نور مستقیم خورشید باشد، مقاومت خود را از دست می‌ دهد. پنبه همچنین  بر اثر بخار آب داغ  تغییر رنگ پیدا می کند و متمایل به زرد می‌ شود. مقاومت پنبه در کنارغلظت آن ها متفاوت است. اثر اسیدهای آلی بر پنبه محدودتر است. برای مثال استیک اسید اثر ضعیفی بر روی الیاف پنبه دارد و به همین خاطر نیز برای رنگرزی پنبه با رنگ ‌های گوگردی و بعضی از انواع رنگ‌ های مستقیم که در برابر نور و شست و شو کم ثبات هستند از آن استفاده می‌ شود.

 

پس از تمام شدن عمل رنگرزی، پنبه در محلول 10 درصد استیک اسید با حرارت 40 تا 50 درجه سانتی گراد شسته میشود تا ثبات رنگ آن افزایش یابد.

 

 بیشتر بدانید:سود پرک ـ سود مایع ـ خرید و فروش مواد شیمیایی

 

 

استیک اسید و یا اتانوییک اسید در دسته بندی اسیدهای آلی و یا اسیدهای کربوکسیلیک قرار می گیرد.

 

فرمول استیک اسید  CH3COOH می باشد. pH استیک اسید در غلظت 1 مولار در برابر با 2.4 بوده و یک اسید ضعیف به شمار می رود.

 

 نام گذاری آیوپاک استیک اسید به نام معروف اسید اتانوئیک یا اسید اتانوییک می باشد. این محصول به عنوان پیش ماده ی پلی وینیل استات و سلولز استات تولید می شود. استیک اسید یک کربوکسیلیک اسید مصنوعی و با خواص ضد باکتری و ضد قارچی است.

 

 

 

 اتانوییک اسید یکی از ساده ترین اسیدهای کربوکسیلیک و یک معرف شیمیایی مهم در مصارف صنعتی است.

 

 

 

اسیداستیک مایع ی  یک حلال پروتون دار هیدروفیل (قطبی)، مشابه اتانول و آب است. درنتیجه استیک اسید در آب با هر نسبتی حل می شود. این ماده با حلال های قطبی و غیر قطبی مثل کلروفرم و هگزان نیز قابل انحلال است.

 

 

 

 با آلکان های بالاتر (شروع با اکتان)، اسیداستیک کاملا قابل مخلوط نیست و نیز قابلیت انحلال پذیری آن با آلکان های طولانی تر کاهش می یابد. خاصیت حلال پذیری و قابل قبول اسیداستیک، آن را به عنوان یک ماده ی حلال شیمیایی مفید در تولید دی متیل ترفتالات تبدیل می کند.

 

 

 

جوهر سرکه دارای خواص های آنتی باکتریال و ضد قارچی بوده و قادر است به درمان بیماری هایی با منشأ های باکتریایی و قارچی کمک کند. همانطور که می دانید سرکه در حقیقت محلول است رقیقی از اسیداستیک می باشد و به همین علت هم می باشد که بعضی از مردم از زمان های گذشته تا به امروز برای ضد عفونی کردن لباس های خود از سرکه استفاده می کنند.

 

 

 

 البته اتانوئیک اسید تنها اسیدی نیست که از خاصیت به شکل ضد باکتریایی بهره می برد، بلکه اسید های دیگر هم همچون اسید لاکتیک ، اسید سیتریک و نمک های آن ها هم دارای چنین مشخصه ای می باشند.

 

 

 

مهمترین کاربرد های  اسیداستیک در پزشکی

 

همانطور که گفته شد، مهم ترین علت استفاده از جوهر سرکه کاربرد اسیداستیک در دنیای امروزه پزشکی، خاصیت آنتی باکتریال آن است. در ادامه این مطلب می خواهیم برخی از موارد استفاده از اسیداستیک و بیماری هایی که به کمک استفاده از این اسید بهبود می یابند را بررسی کنیم.

 

 

 

خرید اسیداستیک عفونت گوش

 

به جرئت می توان گفت عمده ترین کاربرد های اسیداستیک در پزشکی، درمان عفونت های مجاری گوش می باشد. عفونت قارچی گوش خارجی و یا حتی گوش میانی که در مناطق گرم و مرطوب رایج است، می تواند باعث درد، التهاب، خارش و همچنین حتی کاهش شنوایی گردد.

 

 برای دانستن درباره سود کاستیک و خرید اینترنتی اسید نیتریک بروی آن ها کلیک کنید

 

دقت کنید: استفاده از این اسید برای بهبود عفونت گوش باید حتماً تحت نظر و دستور پزشک متخصص صورت بگیرد و پیش از مصرف، مجاری شنوایی شما مورد بررسی قرار گیرد.

 

 

 

شیوه ی استفاده از قطره اسیداستیک به این ترتیب بوده که در هر بار استفاده باید مقداری از آن را به پنبه آغشته به این اسید را به مدت 24 ساعت درون گوش خود میگذارند و هر 6 ساعت یک بار 3 تا 5 قطره را روی پنبه هم بچکانید.

 

 

 

فروش استیک اسید برای کنترل بیماری سرطان

 

پزشکان متخصص از سال 1800 تا به امروز از تزریق و خرید اسید استیک به تومور برای درمان سرطان استفاده می کنند. طبق تحقیقاتی که تا به الان در خصوص تأثیر اسیداستیک بر درمان سرطان انجام شده است، این اسید قادر است موجب مرگ انتخابی سلول های سرطانی معده گردد و آسیبی به سلول های طبیعی معده وارد نیاورد.

 

 

 

کاربرد اسیداستیک برای درمان بیماری های باکتریایی

 

از محلول یک درصد اسیداستیک به طور گسترده ای برای از بین بردن باکتریایی مثل استرپتوکوک ها، استافیلوکوک ها، سودومونا، انتروکوک ها و… استفاده می شود. در نتیجه  بسیاری از بیماری های باکتریایی و قارچی به واسطه استفاده از این اسید قابل درمان اند.

 

اسید استیک یک مایع بی رنگ از خانواده کربوکسیلیک است. فرمول شیمیایی آن CH3-CO-OH است. این یکی از قدیمی ترین مواد نگهدارنده مواد غذایی است: رومی ها آن را "acetum"، سرکه می نامیدند.

 

اسید استیک یک اسید مونوکربوکسیلیک خفیف خورنده است. این ترکیب آلی با نام‌های اتانوئیک اسید، متانکربوکسیلیک اسید، استات هیدروژن یا اتیل اسید نیز شناخته می‌شود، این ترکیب آلی در تولیدات شیمیایی، به عنوان یک افزودنی غذایی و در تولید نفت استفاده می‌شود.

 

 

 

توضیحات:

 

فرمول مولکولی اسید استیک C2H4O2 یا CH3COOH است که در آن -COOH وجود گروه کربوکسیل منفرد را مشخص می کند. این اسید تحت چندین شکل از جمله: اسید استواستیک، اسید استیل استیک و اسید اگزالواستیک نیز شناخته می شود.

 

لازم به ذکر است که وجود یک اتم هیدروژن نیست که pH محلول را تغییر می دهد. محلول های خنثی (نه اسیدی و نه قلیایی) حاوی تعداد متعادلی از یون های هیدرونیوم (H3O+) و یون های هیدروکسیل (OH-) هستند. هنگامی که پیوند هیدرونیوم و هیدروکسیل یونی و بارهای مثبت و منفی لغو می شوند، دو مولکول آب (H2O) تشکیل می شود. هنگامی که اسید استیک به آب اضافه می شود، به یک یون استات با بار منفی (CH3COO-) و H+ تقسیم می شود.

 

بنابراین می توان نام جایگزین اسید استیک - استات هیدروژن را درک کرد. درصد کمی از یون های هیدروژن با بار مثبت به مولکول های آب متصل می شوند و آنها را به H3O+ تبدیل می کنند. این بدان معنی است که یون های هیدرونیوم بیشتری وجود دارد و بنابراین یک محلول با بار مثبت (یا اسیدی) ایجاد می کند. بنابراین pH یک محلول به تعادل هیدرونیوم و هیدروکسیل بستگی دارد نه به تعداد یونهای هیدروژن، اگرچه اینها بر این تعادل تأثیر می گذارند.

 

مقدارpH نیز فقط به یک محلول داده می شود. یک محلول همیشه حاوی آب است. حتی سوپراسیدهای مدرن مانند کربوران در محلول های آبی غلیظ اسیدهای دیگر حل می شوند. حتی اسید استیک یخبندان حاوی مقدار کمی آب است.

 

اسید استیک مایع به عنوان یک حلال، ترکیبات قطبی (آب دوست) مانند نمک ها و قندها و ترکیبات غیر قطبی را که شامل چربی ها و روغن ها می شود، حل می کند. این بدان معناست که کاربردهای زیادی در تولید مواد شیمیایی صنعتی دارد، اما به عنوان مکمل کاهش وزن نیز شهرت پیدا کرده است زیرا بر متابولیسم چربی و قند تأثیر می گذارد. اطلاعات بیشتر در مورد استفاده از اسید استیک در ادامه این مقاله مورد بحث قرار خواهد گرفت. در شکل کریستالی، دو مولکول اسید استیک در پیوندهای هیدروژنی به هم می پیوندند و یک دایمر تشکیل می دهند. هنگامی که آب اضافه می شود، این پیوندها شکسته شده و شکل کریستالی حل می شود.

 

 

 

فرمول:

 

فرمول اسید استیک ساده است و از یک گروه متیل و یک گروه کربوکسیل حاصل می شود. گروه های متیل یکی از رایج ترین ترکیبات آلی در این سیاره هستند، اما به ندرت به صورت واحد یافت می شوند. آنها از سه اتم هیدروژن و یک اتم کربن (CH3) تشکیل شده اند. از آنجایی که کربن دارای چهار الکترون است، الکترون آزاد معمولاً از طریق پیوند کووالانسی به مولکول‌های دیگر متصل می‌شود.

 

ساده ترین مولکول کربن متان (CH4) است که به دلیل سهمش در گرمایش جهانی شناخته شده است. با یک الکترون آزاد، متان با ازن (O3) واکنش می دهد و در واکنش زیر دی اکسید کربن و آب تولید می کند:

 

 

 

(3) CH4 + (4) O3 = (3) CO2 + (6) H2O

 

 

 

در مورد اسید استیک، الکترون آزاد به یک گروه کربوکسیل (CO2H، -COOH یا -C(=O)OH) که یک اتم کربن منفرد متصل به یک گروه هیدروکسیل (-OH) و پیوند دوگانه به یک اکسیژن است متصل می شود. اتم تصویر زیر یک گروه کربوکسیل را نشان می دهد که R نشان دهنده بقیه مولکولی است که گروه کربوکسیل به آن متصل است. حرف R گاهی اوقات با یک خط موجدار جایگزین می شود.

 

در مورد اسید استیک، R نشان دهنده گروه متیل است. برخی ترجیح می دهند گروه کربوکسیل را ترکیبی از یک گروه کربونیل (C=O، جایی که = نشان دهنده پیوند دوگانه است) و یک گروه هیدروکسیل (OH) توصیف کنند. اسیدهای کربوکسیلیک در اسیدهای آمینه یافت می شوند و برای همه موجودات زنده ضروری هستند.

 

یک فرمول مولکولی کلی برای تمام اسیدهای کربوکسیلیک وجود دارد، یعنی CnH2n + 1 COOH. این بدان معناست که هر اسید کربوکسیلیک پس از حذف گروه کربوکسیل، دو برابر اتم های هیدروژن اتم های کربن دارد. فرمولی که کاملا با اسید استیک - C2H4O2 ادغام می شود. هنگامی که گروه کربوکسیل را از فرمول اسید استیک حذف می کنید، در نهایت یک کربن و دو اتم هیدروژن خواهید داشت.

 

برای اطلاعات بیشتر در مورد تری پلی سدیم و اتیلن و قیمت سود پرک و اسید کلریدریک بر روی آن کلیک کنید.

 

توضیحات و اعداد:

 

جرم مولی اسید استیک 60.052 گرم بر مول (گرم بر مول) است. جرم مولی کل جرم یک عنصر یا ترکیب (جرم اتمی) است که بر حسب واحد جرم اتمی اندازه گیری می شود، تقسیم بر مقدار آن بر حسب مول (مول).

 

 اسید استیک یخبندان محلولی از اسید استیک در مقدار بسیار کمی آب - کمتر از 1? است. کلمه یخبندان به شکل جامد کریستالی آن در دمای اتاق اشاره دارد. نام دیگر اسید استیک یخبندان، اسید استیک بی آب است. این شکل یک اسید ضعیف اما سمی خورنده است که باعث ایجاد تاول و سوختگی می شود. از آنجایی که آب بسیار کمی برای تجزیه وجود دارد، اسید استیک یخبندان پروتون های خود را به آب در پوست یا غشاهای مخاطی منتقل می کند.

 

 

 

اسید استیک در ساخت کالاها:

 

اسید استیک یک معرف شیمیایی مهم است که برای تولید استات، چسب، چسب و پارچه های مصنوعی استفاده می شود. اسید استیک همچنین در آبکاری الکتریکی مورد استفاده قرار می گیرد که در آن یک پوشش فلزی با قرار دادن آن در محلولی که حاوی نمک فلزی خاصی است بر روی یک جسم قرار می گیرد. محلول باید رسانا باشد و اسیدهایی که یون هیدروژن اهدا می کنند شرایط ایده آلی را ایجاد می کنند. همچنین، آبکاری فقط در داخل یک محلول انجام می شود و نمک های فلزی فقط در محلول های با pH پایین (اسیدی) حل می شوند.

 

اسید استیک ماده اولیه ای است که برای تولید استات سلولز، انیدرید استیک (پلاستیک) و اسید کلرواستیک در تولید رنگ ها و آفت کش ها و همچنین برخی داروها استفاده می شود.

 

اسید استیک در فرآوری مواد غذایی برای تنظیم سطح اسیدی یا قلیایی غذاها استفاده می شود. مقررات مختلف اسید استیک را به عنوان یک افزودنی غذایی با هدف عمومی طبقه بندی می کند که در صورت استفاده بر اساس شیوه های تولید خوب، ایمن است.

 

به اسید استیک کد E260 داده شده است و به عنوان یک ماده ایمن در نظر گرفته می شود که کلونیزاسیون باکتری ها را کنترل می کند و می تواند بدون محدودیت استفاده شود. این یک یافته جدید نیست. گفته می شود که بابلیان باستان از سرکه به عنوان نگهدارنده غذا استفاده می کردند. سرکه برای تهیه سس سالاد، چاشنی هایی که شامل خردل، سس گوجه فرنگی و سس مایونز است و در سس ها و ترشی ها استفاده می شود.

 

 

 

اسید استیک برای تمیز کردن:

 

اسید استیک به عنوان یک پاک کننده و خوشبو کننده هوا برای قرن ها، اگر نگوییم هزاران سال، استفاده شده است. اسفنج‌های سرکه در حلقه‌های گران‌قیمتی قرار می‌گرفتند که ثروتمندان هر زمان که در خیابان‌های کثیف و بدبوی قرن هجدهم قدم می‌زدند، از آن استفاده می‌کردند. از خواص خوشبوکننده سرکه نیز برای نسل‌ها استفاده شده است. ملوانان از سرکه برای تمیز کردن عرشه کشتی هایی که در آن کار می کردند و زندگی می کردند استفاده می کردند. اصول کنترل میکروبی ممکن است در آن زمان درک نشده باشد، اما بوی تازه، تمیزی و ویژگی های پیشگیری از بیماری این محلول ارگانیک قطعا به خوبی شناخته شده بود.

 

افزودن یک محصول قلیایی به اسید باعث ایجاد واکنش حباب دار و حباب دار می شود. برخی از پاک کننده های سنتی معتقدند که این اثر باعث تمیزی عمیق تری در سطوح پایدار می شود. به عنوان مثال، شستشوی حیاط پشتی با سود سوزآور قلیایی (هیدروکسید سدیم) و سپس استفاده از مخلوط سرکه در بالای آن، واکنشی را آغاز می کند که مطمئناً به نظر می رسد یک عمل تمیز کننده عمیق دارد. با این حال، این کار بسیار کمی برای افزایش اثر بهداشتی انجام می دهد، بلکه در برابر قدرت پاک کنندگی قلیایی سود سوزآور با خاصیت اسیدی سرکه بافر می کند یا در برابر آن عمل می کند.

 

امروزه، بسیاری از طرفداران اختصاصی سرکه سفید، مزایای زیست محیطی استفاده از اسید استیک رقیق را برای تمیز کردن حمام، شستن لباس ها، از بین بردن بو و تمیز کردن و ایمن کردن سطوح آماده سازی غذا تبلیغ می کنند. اسید استیک همچنین زنگ زدگی و رسوبات آهکی را از بین می برد.

 

 

 

اسید استیک در پزشکی:

 

اسید استیک یا سرکه احتمالاً از قبل از نوشتن به صورت دارویی استفاده می شده است. اگر در قرن چهارم قبل از میلاد از یک زخم باز در جزیره کوس رنج می بردید، بقراط ممکن است شستشوی روزانه با سرکه را تجویز کرده باشد. اگر گلودرد دارید، ممکن است از شما خواسته باشد که عسل و سرکه را برای تهیه Oxymel، یک داروی یونان باستان برای سرفه، مخلوط کنید. اگر در جنگ جهانی اول در اروپا خدمت می کردید، ممکن است فقط به سرکه دسترسی داشته باشید تا خود را تمیز و عاری از عفونت نگه دارید.

 

امروزه از محلول های اسید استیک در فرآیندهای آنالیز خون آزمایشگاهی به عنوان شستشوی لام استفاده می شود. آنها بیوفیلم های باکتریایی را در زخم ها و سیستم گوارشی از بین می برند و اغلب برای عفونت های گوش خارجی استفاده می شوند و بنابراین از مصرف آنتی بیوتیک ها خودداری می کنند. مصرف سرکه سطح استات را در روده بزرگ افزایش می دهد و با کاهش فشار خون و تراکم استخوان بیشتر، جذب کلسیم را افزایش می دهد. مطالعات در حال بررسی استفاده از استات به عنوان یک داروی ضد تومور هستند.

 

 

 

مکمل اسید استیک:

 

اسید استیک یک مکمل سلامتی محبوب است و به شکل سرکه، معمولاً سرکه سیب مصرف می شود. هنگامی که به کوآنزیم A متصل می شود، گروه استیل اسید استیک مرکزی برای متابولیسم کربوهیدرات و چربی است.

 

مطالعات زیادی در مورد ارتباط بین مصرف سرکه و کاهش قند خون انجام شده است. هنگامی که غذاهایی با شاخص گلیسمی بالا پس از مصرف دو تا سه قاشق غذاخوری سرکه سیب مصرف می‌شوند، نشان داده شده است که ارزش گلیسمی آنها تا 35 درصد کمتر است. برای دیابتی ها این می تواند به معنای کاهش افزایش قند خون پس از صرف غذا و کنترل بهتر قند خون و برای افراد غیر دیابتی کاهش خطر ابتلا به مقاومت به انسولین باشد. جایگزینی خیار معمولی با خیارشور کاهش 30 درصدی در ارزش شاخص گلیسمی کل وعده های غذایی را نشان داد.

 

تصویر زیر تاثیر غذاهای با شاخص گلیسمی پایین و بالا (GI) را بر سطح گلوکز خون نشان می دهد. غذاهای با GI بالا باعث افزایش سریع قند خون می شوند که تولید انسولین را افزایش می دهد و به سلول ها اجازه می دهد گلوکز را متابولیزه کنند. این بدان معنی است که قند خون به سرعت کاهش می یابد و باعث گرسنگی می شود. غذاهای با GI پایین باعث افزایش نرمتر قند خون می شوند و پانکراس را مجبور به تولید چنین مقادیری انسولین نمی کنند. نتیجه یک منحنی صاف است که ثابت می ماند و فرو نمی رود و باعث افزایش سطح سیری بعد از غذا می شود. وقتی یک غذای با GI بالا و یک غذای GI پایین به طور همزمان خورده می شوند، تا حدی یکدیگر را خنثی می کنند و یک اثر فلات ایجاد می کنند. شناخته شده است که سرکه همان اثر یک ماده غذایی با GI بسیار پایین را دارد.

 

اسید استیک نیز به دلیل توانایی آن در کاهش افزایش گلوکز پس از غذا و در نتیجه به افزایش سیری کمک می کند، یک مکمل کاهش وزن نیز در نظر گرفته می شود. همچنین پیشنهاد می‌شود که وجود اسید استیک در رژیم غذایی، تخلیه معده را کند می‌کند، که به کنترل برخی از اشکال پرخوری نیز کمک می‌کند. علاوه بر این، به نظر می رسد که سرکه از تشکیل چربی در دوزهای کم 15 میلی لیتر در روز جلوگیری می کند.

 

  بعد از آب، اسید استیک جزء اصلی سرکه است.

 

 بیشتربدانید؛فروش سود مایع-قیمت سود مایع-کاربرد آب اکسیژنه-هیدروکسید سدیم

 

ساختار:

 

ساختار اسید استیک مانند یک اسید کربوکسیلیک ساده است و از یک گروه متیل متصل به یک گروه کربوکسیل تشکیل شده است که در تصویر زیر نشان داده شده است. اسید استیک یا اتانوئیک اسید یک حلال پروتیک است. می تواند پروتون ها را به شکل هیدرون (اتم های هیدروژن با بار مثبت) اهدا کند. این ویژگی به این معنی است که بخشی از گروه اسید برونستد است که در آن پروتون‌ها به مولکول‌های پذیرنده معروف به بازهای برونستد اهدا می‌شوند.

 

هیدروژن داده شده از گروه کربوکسیل جدا می شود. سرکه محلولی از اسید استیک و آب است که در آن حدود 0.4 درصد از مولکول های اسید استیک اتم های H+ خود را از دست می دهند و به محلولی اسیدی با pH 2.4 می رسند. در مقایسه با قوی ترین اسید در جهان - اسید کربوران (H(CHB11Cl11)) - با مقدار pH 18-، اسید استیک در مقایسه کمی اسیدی است.

 

اسید استیک که به طور گسترده در صنعت استفاده می شود، یک معرف ساده برای تولید در مقادیر زیاد است. عمدتاً از طریق سنتز به دست می آید، اما در حالت طبیعی نیز وجود دارد. آثار آن در انسان، در عرق و خون، یا در گیاهان، در شیره و چوب یافت می شود.

 

اسید استیک در حالت خالص، بدون تمام آب خود، به شکل بلورهای یخ در می آید.

 

 

 

یک حلال، یک نگهدارنده و یک عطر

 

شناخته شده ترین کاربرد صنعتی اسید استیک به عنوان نگهدارنده مواد غذایی است. به اوست که سرکه طعم و بوی خود را مدیون است. این افزودنی متابولیسم غذا را همراهی می کند و کیفیت و ایمنی یک محصول را بهبود می بخشد. این یکی از استانداردهای مجاز توسط Codex Alimentarius، ضامن بین المللی بهداشت مواد غذایی است.

 

از اسید استیک در صنایع نساجی برای رنگرزی و چاپ نیز استفاده می شود. عکاسان از آن در مقادیر کم در تاریکخانه خود برای گرفتن عکس استفاده می کنند.

 

اسید استیک به عنوان حلال برای ساخت پلاستیک‌هایی مانند استات سلولز که در ترکیب رنگ‌ها و چسب‌ها استفاده می‌شود، و PET، پلی اتیلن ترفتالات، ماده‌ای خطرناک برای انسان زمانی که از دهه 90 استفاده می‌شود بسیار تنظیم شده است.

 

برخی از تولید کنندگان از استوم به عنوان پایه ای برای "تند" ترین رایحه ها استفاده می کنند.

 

 

 

اسید استیک به عنوان یک اکسیر پزشکی

 

شرکت های داروسازی از اسید استیک به دلیل قدرت بالای آن در برابر باکتری ها استفاده می کنند. استیلاسیون یک مولکول - سنتز آن با یک اسید استیک - اثر برخی داروها را تقویت می کند.

 

این ماده در سراسر جهان به دلیل خواص ضد عفونی کننده و ضد عفونی کننده اش شناخته شده است. این دارو وارد ترکیب شده و اثرات داروهای خاصی را برای مصارف پزشکی مانند آسپرین، مورفین یا هروئین افزایش می دهد. حتی در ویتامین ها و کافئین نیز یافت می شود.

 

از اسید استیک در تخمیر محصولات کشاورزی مانند قارچ کش ها نیز استفاده می شود.

 

این ماده حتی در مقادیر زیاد سمیت کمی برای انسان دارد. اما خوردن آن در صورت درد معده به دلیل اسیدی بودن آن توصیه نمی شود. سازمان جهانی بهداشت اسید استیک را در فهرست داروهای ضروری خود قرار داده است.