تعویض سوند در منزل تهران
تعویض سوند در منزل تهران
تعویض سوند در منزل تهران؛ تعریف: سوند ادراری مردانه یا زنانه چیست؟
کاتتر ادراری یک لوله پلاستیکی انعطاف پذیر نازک است که برای تخلیه ادرار از مثانه استفاده می شود. دارای دو چشم است که سوراخ هایی در هر انتهای لوله سوراخ شده است تا مایع از آن خارج شود. کاتتر ادراری وارد مجرای ادراری، دهانه خروجی سیستم ادراری می شود، سپس به مجرای ادرار که کانال خروجی از مثانه است، می رود.
انواع کاتترهای ادراری کدامند؟
دو نوع کاتتریزاسیون ادراری وجود دارد. کاتتریزاسیون متناوب ادرار که کاتتریزاسیون ادراری دفعی نیز نامیده می شود، رایج ترین است. این شامل نصب یک کاتتر ادراری چند بار در روز برای تخلیه مثانه به طور مستقیم به توالت یا یک ظرف است. هر بار، کاتتر بلافاصله پس از تخلیه مثانه خارج می شود. کاتتریزاسیون دائمی ادرار که به آن کاتتریزاسیون ساکن نیز می گویند، شامل ماندن کاتتر ادراری در محل برای مدت طولانی تر است. ممکن است از چند ساعت تا چند ماه متغیر باشد. این اجازه می دهد تا ادرار به طور مداوم جریان یابد. در این حالت، کاتتر ادراری به یک کیسه تخلیه که کیسه ادرار نیز نامیده می شود، متصل می شود که ادرار تخلیه شده را جمع آوری می کند. علاوه بر این، یک کاتتر ادراری برای مردان و زنان باید روغن کاری شود تا قرار دادن آن در داخل مجرای ادرار تسهیل شود. دو فرآیند متمایز وجود دارد:
کاتتر ادراری با یک ژل آبدوست، که لازم است آب به آن اضافه شود.
کاتتر ادراری با یک روان کننده متصل که می تواند مستقیماً وارد شود.
کدام کاتتر مثانه را انتخاب کنیم؟
انتخاب مناسب ترین اندازه کاتتر ادراری مهم است. باید کمی بلندتر از مجرای ادرار باشد که در زنان بین 3 تا 4 سانتی متر و در مردان بین 15 تا 20 سانتی متر است.
از طرف دیگر می توان از چندین ماده برای ساخت کاتتر ادراری استفاده کرد. این انتخاب بستگی به مدت زمانی دارد که کاتتر ادراری در جای خود باقی بماند. به عنوان یک قاعده کلی، کاتتر لاتکس با پوشش سیلیکونی برای کاتتریزاسیون متناوب نشان داده می شود، در حالی که کاتتر سیلیکونی برای کاتتریزاسیون دائمی ادرار ترجیح داده می شود.
چرا کاتتر ادراری قرار می دهیم؟
دلایل مختلفی می تواند منجر به قرار دادن کاتتر ادراری بر روی بیمار شود:
انسداد ادرار؛
جراحی در دستگاه ادراری یا دستگاه تناسلی؛ نیاز به نظارت بر دیورز، یعنی حجم ادرار خارج شده.
استراحت در بستر بیمار.
در هر صورت، متخصصان بهداشت همیشه در صورت امکان کاتتریزاسیون متناوب را به کاتتریزاسیون دائمی ترجیح می دهند.
چگونه برای کاتتریزاسیون ادرار آماده شویم؟
قبل از نصب کاتتر ادراری باید توالت دستگاه تناسلی انجام شود. این توالت باید با یک صابون ملایم و مایع با pH خنثی، یک دستمال شستشو و یک حوله انجام شود. سپس لازم است با انجام یک ضد عفونی کننده با استفاده از کمپرس استریل و یک ضد عفونی کننده مناسب برای غشاهای مخاطی، اطمینان حاصل شود که هیچ میکروب عفونی در منطقه وجود ندارد.
سوند ادراری چگونه قرار می گیرد؟
قرار دادن کاتتر ادراری با تجویز پزشکی توسط یک پرستار دارای گواهی دولتی انجام می شود. بیمار در حالی که پاهایش از هم باز است به قسمت پشت قرار می گیرد. ابتدا باید توالت او انجام شود و همچنین محل مورد نظر ضد عفونی کننده باشد. می توان از ژل بی حس کننده استفاده کرد. فردی که کاتتر ادراری را قرار می دهد باید دست های خود را کاملا بشوید و دستکش استریل بپوشد. سپس کاتتر به داخل مجرای ادراری وارد می شود و به آرامی از طریق مجرای ادرار به مثانه بالا می رود. سپس ادرار باید از طریق کاتتر جریان یابد. سپس یک بالون باد می شود تا لوله در جای خود بماند. در نهایت کاتتر ادراری به کیسه ای متصل می شود.
چگونه کاتتر ادراری خود را عوض کنم؟
در مورد کاتتر ادراری ساکن یا دائمی، کاتتر ادراری یا کیسه ای که ادرار را جمع آوری می کند تغییر نمی کند، اما کیسه تخلیه می شود تا در یک “سیستم بسته” باقی بماند. این شستشوی سوند ادراری که تخلیه است باید قبل از پر شدن کیسه بیش از سه چهارم انجام شود. تعویض کاتتر یا برداشتن سوند ادراری با تجویز پزشک و توسط پزشک متخصص انجام می شود. در صورت بی اختیاری ادرار، توانبخشی مثانه ممکن است پس از کاتتر ادراری تجویز شود.
هدف
سونداژ مثانه با وارد کردن یک پروب استریل به مثانه از طریق مجرای ادرار تعریف میشود، این یک روش تهاجمی با خطر عفونی بالا است که باید با آسپسیس شدید همراه با مدیریت سیستم بسته در تمام مدت انجام شود. از زهکشی
اندیکاسیون توسط پزشک تعیین می شود و باید موضوع یک نسخه آزمایشی باشد.
تجویز تجهیزات پزشکی برای کاتتریزاسیون به غیر از آنتی سپتیک و کاتتر فولی توسط پرستار قابل انجام است.
انتخاب مواد
اندازه پروب با در نظر گرفتن آناتومی بیمار انتخاب می شود. کیفیت مواد مهم است (کاوشگر سیلیکونی به روان کننده ای که برای صداگذاری طولانی مدت استفاده می شود نیاز ندارد، پروب لاتکس با روکش سیلیکونی برای صداگذاری کوتاه مدت مناسب است).
آماده سازی مواد
تجهیزات توالت دستگاه تناسلی: دستکش استریل، دستمال شستشو، حوله، صابون، محافظ
مواد ضد عفونی کننده: کمپرس استریل، ضد عفونی کننده برای غشاهای مخاطی، فورسپس استریل.
تجهیزات سوند: مجموعه کاتتریزاسیون، آمپول 10 میلی لیتری آب استریل (بالون)، کاتتر مثانه و کیسه های جمع آوری استریل نصب شده قبل از کاتتریزاسیون، +/- روان کننده بسته به مواد کاتتر.
مواد ثابت: قلاب کیسه کلکتور، ثابت کردن پا و غیره.
اطلاعات بیمار و نصب
توالت ادراری تناسلی
برای یک زن: از بالا به پایین از ناحیه تناسلی به ناحیه مقعد می رود
برای مرد: پوست ختنه گاه جمع می شود سپس از جلو به پشت گوشت تمیز می شود و به سمت قسمت انتهایی می رود.
وصل کردن پروب و کیسه کلکسیون
کیف مخصوص هرگز نباید با زمین تماس داشته باشد.
تاریخ قرار دادن، نوع و کالیبر کاتتر، حجم بادکردن بالون، ظاهر و مقدار ادرار، واکنش های بیمار و همچنین نام مراقب در پرونده بیمار یا مانیتورینگ ثبت می شود. ورق
نگهداری و نظارت
اصطکاک هیدروالکلی قبل و بعد از هر درمان (تخلیه سیستم، شستشو، نمونه برداری و غیره)
توالت ادراری تناسلی
حداقل یک بار در روز و بعد از هر بار اجابت مزاج.
پارامترهایی برای نظارت
مصرف مایعات بیمار
اتصال کاتتر مثانه
عدم وجود خمیدگی روی کاتتر مثانه و لوله جمع کننده
وجود و استفاده از کیسه جمع کننده (کیسه روی زمین)
سطح پر شدن کیسه کلکتور
بدون نشتی
خالی کردن کیسه مجموعه
قطع ارتباط اکیدا ممنوع!
دستکاری دریچه تخلیه با کمپرس آغشته به ضد عفونی کننده الکلی.
نمونه ها
می تواند به صورت آسپتیک انجام شود. محل نمونه برداری با رعایت زمان تماس محصول با ماده ضد عفونی کننده ضد عفونی می شود.
فرکانس تغییر پروب یا فرسایش قطعی
طبق یک پروتکل تعیین شده یا زمانی که دیگر لازم نیست.
در مواجهه با هر گونه عفونت مجاری ادراری، زمانی که تخلیه ضروری است، کاتتر باید برداشته یا تعویض شود.
خطرات و درد سوند ادراری چیست؟
بیمارانی که دارای کاتتر ادراری ساکن هستند بیشتر از عفونت ادراری رنج می برند. از آنجایی که خطر ابتلا به سرطان مثانه با عفونت های مزمن دستگاه ادراری افزایش می یابد، این خطر نیز باید در نظر گرفته شود. کاتتریزاسیون ادراری همچنین با خطرات دیگری مانند آسیب بافتی در مجرای ادرار و مجرای ادراری، سنگ مثانه یا اسپاسم مثانه همراه است. علاوه بر این، میکروبها اغلب در ادرار بیمارانی که دارای کاتتر ادراری هستند، یافت میشوند. در صورت عدم تشخیص عفونت در این مورد، درمان آنتی بیوتیکی همیشه ضروری نیست.
بیشتربدانید؛–سونداژ در منزل شمال تهران–نگهداری از سالمند در تهران–تزریقات نیاوران–دکتر در منزل شمال تهران–سونداژ در منزل
سوالات متداول شما:
چگونه با سوند ادراری ادرار کنیم؟
هنگامی که سوند ادراری به شما تعبیه شده است، باید در یک ظرف مخصوص به نام ادرار یا تشتک ادرار کنید. هنگام ادرار کردن در ادرار می توانید به پهلو بنشینید یا دراز بکشید.
آیا کاتتر ادراری درد دارد؟
قرار دادن کاتتر ادراری تحت بیهوشی انجام می شود و به طور کلی دردی ایجاد نمی کند. از طرفی می تواند باعث عفونت مجاری ادراری و آسیب بافتی در مجرای ادرار و مجرای ادرار، سنگ مثانه یا اسپاسم مثانه شود.
کاتترهای ادراری مختلف کدامند: کاتتر ثابت یا کاتتر ادرار متناوب؟
سوندهای ادراری انواع مختلفی دارند: کاتتریزاسیون متناوب ادراری و کاتتریزاسیون دائمی ادرار که به آن کاتتریزاسیون ثابت نیز میگویند.