رستوران خوب در انقلاب
رستوران خوب در انقلاب
شما اینجا هستید: خانه \ معرفی اورین \ هتل اورین \ رستوران خوب در انقلاب
رستوران خوب در انقلاب، در قرون وسطی اغلب خریداران و فروشندگان نسبت به یکدیگر احساس تضاد و دشمنی می کردند. در آن زمان بهای اجناس بر اساس برداشت فروشنده از وضعیت ظاهری و توان مالی خریدار نوسان می کرد. این نابسامانی در وضعیت خرید و فروش، مشتریان را وادار می داشت که محتاط تر عمل کنند. البته مشتریان تا اندازه ای توسط قانون حمایت میشدند ولی حمایت اصلی را هوشیاری خود آنان تضمین میکرد.
رستوران خوب در انقلاب|رستوران هتل اورین با کیفیت
از قرن هجدهم پذیرش خواسته ها و نیازهای مشتریان به عنوان یک اصل اساسی در تولید محصولات مطرح شد. به طوری که با آغاز این قرن روحیه تضاد بین خریدار و فروشنده به تدریج به ایده سرویس دادن و کسب رضایت مشتری تبدیل شده و شعار «همیشه حق با مشتری است» تبلور این دیدگاه است. از اواسط قرن بیستم نیز نیازهای مشتری و رضایت او به عنوان نقطه تمرکز سازمانها مورد توجه جدی قرار گرفته است.
انواع مشتری در رستوران خوب در انقلاب
الف) انواع مشتری بر اساس رفتارهای آنان
ب) انواع مشتری بر اساس زمان خرید (قدیم و جدید)
ج) انواع مشتری بر اساس اهمیت
د) انواع مشتری بر اساس گستردگی خرید (حجم خرید)
ه) انواع مشتری بر اساس چرخه اقتصادی
و) انواع مشتری بر اساس ارتباطات سازمانی
الف) انواع مشتری از نظر رفتاری در رستوران خوب در انقلاب
مشتریان پرحرف
مشتریان عصبانی
مشتریان عجول
مشتریان پر حوصله
مشتریان از خود راضی
مشتریان کم ادب
مشتریان معمولی
ب) انواع مشتری از نظر قدمت (زمان خرید) در رستوران خوب در انقلاب
مشتریان وفادار: منظور از مشتریان وفادار آن نوع مشتریانی هستند که به طور پیوسته و در طول یک دوره زمانی با سازمان ارتباط برقرار می کنند و از سازمان کالا و یا سرویس دریافت میکنند، این گونه مشتریان از زمانی که خرید را آغاز کرده اند تا کنون مشتری سازمان شما هستند.
مشتریان جدید: منظور از مشتریان جدید کسانی هستند که شما اخیراً به عنوان مشتری به آنان خدمت می کنید. اولین برخورد با این گونه مشتریان بایستی حساب شده باشد و در برخوردهای بعدی نیز مشتریان جدید بایستی صداقت شما را لمس کنند تا به مشتریان وفادار بپیوندند.
ج) انواع مشتری بر اساس اهمیت در رستوران خوب در انقلاب
اقلیت بسیار مهم: کسانی هستند که اهمیت زیادی برای رستوران دارند.
اکثریت سودمند: تعداد نسبتا زیادی از مشتریان که اهمیت معمولی یا کمی برای شرکت دارند.
د) انواع مشتری بر اساس گستردگی خرید (حجم خرید) در رستوران خوب در انقلاب
مصرف کنندگان و مشتریان که کالا یا خدمات را برای مصرف نهایی خود خریداری میکنند.
مشتریان صنعتی که عمدتاً موسسات و شرکتهایی هستند که کالا یا سرویس را برای مصرف و تولید کالای خود خریداری میکنند.
واسطهها، سازمان هایی هستند که کالا یا سرویس را برای فروش مجدد و کسب سود، برای خود تهیه می کنند.
مشتریان دولتی، سازمان هایی دولتی هستند که کالا و یا خدمات را برای ارائه به مردمی که نیاز دارند، تهیه می کنند.
بازار بین المللی که شامل کلیه مشتریان خارجی اعم از مصرفکننده نهایی، واسطه ها، مشتریان صنعتی و دولتی هستند.
ه) انواع مشتری بر اساس چرخه اقتصادی در رستوران خوب در انقلاب
تولید کننده: تمامی کارکنانی که در فرایند تولید کالا یا ایجاد بستر سرویس فعالیت می کنند، مشتری هم دیگر و مشتری خط مقدم سازمان هستند.
توزیعکننده: هرکس که به نوعی برای سهولت برقراری و دسترسی مصرفکنندگان به کالا و خدمات تلاش میکند، جزو مشتریان است.
مصرف کننده: کسانی که مستقیما از خدمات و یا کالا ها بهره می برند، مصرف کننده یا مشتری نهایی هستند.
و) انواع مشتری بر اساس ارتباطات سازمانی در رستوران خوب در انقلاب
مشتریان داخلی: هر سازمانی شامل فرایندهای مختلفی است که به صورت زنجیروار به هم وابسته است و به اصطلاح سیستم را ایجاد می کنند. کارکنان در داخل سازمان در ارتباط و تعامل با یکدیگر و مشتریان داخلی هر سازمان هستند. سازمان ها بر حسب سرویس و محصولات تولیدی خودشان مشتریان درونی و بیرونی متفاوتی دارند، البته این گونه مشتریان در هر سازمانی قرار دارند و رتبهبندی آن ها بر حسب تولیدی است که آن سازمان دارد. مثلاً اگر سازمان مثل رستوران خوب در انقلاب تولیدش خدمات باشد بیشتر مشتری بیرونی را در درجه اهمیت قرار میدهد.
مشتری درونی: همکار خودمان است که در جریان تولید محصول و یا ارائه سرویس موثر است مثل مدیر جدید رستوران خوب در انقلاب، صندوقدار یک رستوران خوب در انقلاب، کمک آشپز رستوران خوب در انقلاب، هنرمندی که گارنیش غذاها را انجام می دهد. نظافتچی که کف آشپزخانه را تمیز نگه می دارد، خطاط، گرافیست و سایر افرادی که در تبلیغات محصول و غذاها و معرفی آن نقش داشته اند. همکاران مهماندار که غذا ها را به طور منظم سرو میکنند، گارسون که مستقیماً به مشتری سرویس می دهد، صندوقدار که مسئول دریافت بهای محصولات و غذاها است، کارکنانی که در تولید محصول و غذا ها نقش داشته اند.
مشتریان داخلی نیز به اندازه مشتریان خارجی مهم هستند، زیرا در فرآیندی که به مشتریان خارجی ارزش ایجاد می شود، کارکنان(مشتریان داخلی) نقش اساسی ایفا می کنند. هر فردی در داخل سازمان مشتری است و او نیز به نوبه خود مشتریانی دارد. چنان چه برون دادی که بین کارکنان یک سازمان مبادله میشود، ناقص باشد، این سازمان قادر به تامین نیازهای مشتریان بیرونی نخواهد بود.
مشتریان برون سازمانی: مصرف کنندگان محصولات یا خدمات یک شرکت اصولاً مشتریان بیرونی آن شرکت هستند. این مصرف کنندگان می توانند افراد یا شرکتهای دیگر باشند. مشتری بیرونی، فردی است در خارج از سازمان که محصولات و سرویس ما را دریافت میکند. مثلاً مشتری بیرونی یک خیاط کسی است که برای او کت یا شلواری را دوخته است یا مشتری بیرونی یک شرکت بیمه ارباب رجوع او می باشد. در تعریفی فراگیرتر مشتریان بیرونی یک شرکت را افراد جامعه تشکیل میدهند در حالی که مشتریان درونی شرکت را کارکنان خود آن شرکت تشکیل میدهند.
حلقه مشتریان برون سازمانی: مشتریان برون سازمانی عموماً به خریداران محصول اعم از خریداران عمده، توزیع کننده و مصرف کننده اطلاق می شود. بدیهی است که خریداران عمده برای برخی از سازمان ها اهمیت ویژهای دارند و اولین حلقه از زنجیره مشتریان برون سازمانی محسوب می شوند سهولت ارتباط با سازمان از نیازهای خریدار عمده است.